Welke stijl je ook kiest elke les start op een vergelijkbare manier: de dag loslaten en je focussen op je welverdiende moment op je mat. Yoga voor iedereen en voor ieder lichaam.

Youcandoyoga stelt je 3 yogastijlen voor, voor elk wat wils en op elk niveau.


 

Move and Breath yoga
(Soft Vinyasa yoga) op maandag

Liggende en zittende houdingen die vlot in elkaar overlopen (in een flow). Je ademhaling bepaalt het tempo van je bewegingen. Perfect als je wil starten met yoga. Er wordt gewerkt aan lengigheid, kracht, balans en ademhaling.

Relax and Breath yoga
(yin yoga) op dinsdag

Is een rustige langzame vorm van yoga waar je meestal liggend/zittend langer in een yogahouding blijft. In het eerste gedeelte verstevigen we de spieren, om daarna de houdingen een paar minuten aan te houden met hulp van een bolster, blokken een deken. Nadien is er telkens een rustmoment. Hierdoor kan je loslaten en ontspannen. Zacht kan er ingewerkt worden op het bindweefsel en de gewrichten, die naarmate we ouder worden minder elastisch zijn waardoor we stijf worden. Yin yoga legt de focus op overgave en loslaten. Ideaal als je houdt van een rustigere yogastijl, voor mensen met veel stress, burn-out of blessure. Langzaam bouw je terug energie en lenigheid op in je lichaam en komt je zenuwstelsel tot rust.

Power and Breath yoga
(yang en yin yoga) op donderdag

Je start de les met een dynamische vorm van yoga waar je kracht en uithoudingsvermogen ontwikkelt. Staande bewegingen vloeien vlot in elkaar over op het tempo van je ademhaling. Het tweede gedeelte van de les sluit je af met yin yoga waarbij de focus ligt op overgave en ontspanning. Deze yogastijl is ideaal voor wie houdt van wat meer uitdaging pit en power. Perfecte balans tussen kracht en loslaten. Aanrader voor wie al aan yoga heeft gedaan of wat meer intensiteit zoekt.
Welke stijl je ook het meest mag aanspreken, elke les wordt afgesloten met een welverdiende eindontspanning. Aanvoelen wat de verschillende houdingen met je lichaam hebben gedaan. Dit doen we door middel van bodyscan, relaxatie of meditatieoefeningen.

 

Zintuigen relaxatieyoucandoyoga
00:00 / 08:24