top of page


Welke stijl je ook kiest elke les start op een vergelijkbare manier: de dag loslaten en je focussen op je welverdiende moment op je mat. Yoga voor iedereen en voor ieder lichaam.

Youcandoyoga stelt je 3 yogastijlen voor, voor elk wat wils en op elk niveau.


 

Move and Breath yoga
(Soft Vinyasa yoga) op maandag

Liggende en zittende houdingen die vlot in elkaar overlopen (in een flow). Je ademhaling bepaalt het tempo van je bewegingen. Perfect als je wil starten met yoga. Er wordt gewerkt aan lengigheid, kracht, balans en ademhaling.

Relax and Breath yoga
(yin yoga) op dinsdag en donderdag

Is een rustige langzame vorm van yoga waar je meestal liggend/zittend langer in een yogahouding blijft. In het eerste gedeelte verstevigen we de spieren, om daarna de houdingen een paar minuten aan te houden met hulp van een bolster, blokken een deken. Nadien is er telkens een rustmoment. Hierdoor kan je loslaten en ontspannen. Zacht kan er ingewerkt worden op het bindweefsel en de gewrichten, die naarmate we ouder worden minder elastisch zijn waardoor we stijf worden. Yin yoga legt de focus op overgave en loslaten. Ideaal als je houdt van een rustigere yogastijl, voor mensen met veel stress, burn-out of blessure. Langzaam bouw je terug energie en lenigheid op in je lichaam en komt je zenuwstelsel tot rust.

Power and Breath yoga
(yang en yin yoga) op maandag en donderdag

Je start de les met een dynamische vorm van yoga waar je kracht en uithoudingsvermogen ontwikkelt. Staande bewegingen vloeien vlot in elkaar over op het tempo van je ademhaling. Het tweede gedeelte van de les sluit je af met yin yoga waarbij de focus ligt op overgave en ontspanning. Deze yogastijl is ideaal voor wie houdt van wat meer uitdaging pit en power. Perfecte balans tussen kracht en loslaten. Aanrader voor wie al aan yoga heeft gedaan of wat meer intensiteit zoekt.

Ecstatic dance tweewekelijks op woensdag VANAF 14 SEPTEMBER

Ecstatic Dance is een ‘muzikale reis’ waarin je je lichaam mee laat gaan met de muziek. De muziek begint rustig, daarna wordt de muziek naar een hoog tempo opgevoerd, waarna het weer rustig eindigt.

Iedereen jong, oud met of zonder fysieke klachten kan aan estatic dance doen. Je volgt je lichaam op jouw tempo!

Bij Ecstatic Dance wordt een sfeer gecreëerd waarin je helemaal jezelf kan zijn en je niet bang hoeft te zijn dat mensen iets van je vinden.

Iedereen danst op zijn manier: niemand danst in de maat, niemand houdt pasjes aan!

Nee, iedereen gooit juist alles eruit.

Bij een danssessie mag er vrij gedanst worden, maar dat betekent niet dat álles mag. Er zijn we een aantal universele regels aan de dans gekoppeld.

Het is belangrijk dat iedereen zich veilig voelt.

Iedereen moet vrij kunnen dansen zonder bang te zijn gek aangekeken of uitgelachen te worden.

Er wordt geen alcohol gedronken!

Ecstatic Dance bewijst juist dat je geen alcohol nodig hebt om uitbundig te dansen. Je moet de extase niet uit een drankje halen, maar volledig uit jezelf putten. Hiervoor heb je geen alcohol of verdovende middelen nodig.

Er wordt gedanst op blote voeten!

Tijdens het dansen moet je je verbonden voelen. Verbonden met je lichaam, verbonden met anderen.

Er wordt niet gepraat!

Tijdens het dansen wordt er niet gepraat. Dit heeft te maken met mogelijke afleiding. Je concentratie moet bij de muziek, bij jezelf, je lichaam liggen.

Zintuigen relaxatieyoucandoyoga
00:00 / 08:24
bottom of page